Особливості пошиття танцювальних суконь

У більшості випадків при пошитті танцювальних суконь можна зіткнутися з певними труднощами, які пов'язані з вибором основи сукні, а саме біфлекс, адже саме ця тканина найчастіше використовується для їх пошиття.

Для того, щоб навчитися працювати з цим специфічним матеріалом, необхідно мати дуже великий досвід і відчувати його, щоб виріб був ідеальним і мав гідний вигляд на посадці. Вміння працювати з цією тканиною - дуже важливий аспект при виготовленні танцювальних суконь і костюмів, щоб вони були не тільки красивими, стильними, але і зручними, тобто оздоблення на сукні не повинно відлітати, шви не повинні натирати тіло і найголовніше вони повинні бути міцними і не розійтися в невідповідний момент, а фасон і крій повинні бути дуже зручними, щоб не сковувати рухів в танці. І найголовніше, ви повинні розуміти, що цей одяг використовується для енергійних танців, і він повинен бути пошитий максимально якісно.

Наше ательє з пошиття танцювального одягу та взуття SVS "Модерн" при пошитті типової танцювальної сукні використовує ці технологічні моменти:

Пошиття купальника (або трусиків):
Створення конструкції і пошиття верхньої частини сукні;
Створення конструкції та пошиття спідниці;
З'єднання спідниці з купальником (трусиками);
Примірка внутрішнього купальника з верхнім платтям;
Вставлення резинок на всіх зрізах;
Пришивання ґудзиків до купальника (трусиків)
Пришивання чашок до купальника або сукні;
Закріплення гумок і бретелей на спині;
Оздоблення швів та вшивання спідниці;
Пошиття та виготовлення індивідуальних аксесуарів, рукавичок;
Шиття на лещатах;
Обметування;
Розшивання суконь та костюмів різноманітною біжутерією, бісером, камінням, перлами.
Ми хочемо поділитися деякими секретами, якими користуються наші фахівці при пошитті танцювальних суконь Basic - з англійської перекладається як рейтингова сукня. Це тип танцювального одягу, який регламентується різними танцювальними асоціаціями по всьому світу.

При пошитті сукні Basic ми використовуємо ці основні нюанси:

Крій сукні - такі сукні шиються за принципом "спідниця + купальник", тобто основою такої сукні буде гімнастичне трико, до якого пришивається спідниця;
Вибір тканини - ми використовуємо тільки фірмові, перевірені та якісні тканини високої якості;
Вибір кольору - при пошитті такої сукні можна використовувати тільки однотонні тканини всіх кольорів, окрім бежевого;
Правильний вибір аксесуарів - до такої сукні можна використовувати лише невелику кількість аксесуарів, наприклад - тканинну квітку, яка буде відповідати тону сукні

Ательє з пошиття танцювального одягу та взуття SVS "Модерн" пропонує величезний, багатий асортимент моделей як для щоденних тренувань, так і для виступів. Ми маємо великий досвід і допоможемо вам створити танцювальний, сценічний образ, який додасть вашому танцю яскравих і незабутніх фарб і емоцій.

Назад до блогу